Programok Siófok közelében: Hamvas Béla Emlékünnep

Aki a siófoki programok mellett valami különleges, elmélyült és elgondolkodtató eseményt keresne a Balaton fővárosának közelében, érdemes számításba vennie a március 20. és 21. között megrendezésre kerülő Hamvas Béla Emlékünnepet Balatonfüreden.

Az esemény célja, hogy megfelelő körülmények között lehessen megemlékezni a hányattatott sorsú filozófusról és íróról, aminek részeként március 20-án, azaz pénteken délután 15 órakor a helyi Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével térzene indítja az ünnepet, melyet egy átfogó megemlékezés követ a Tagore sétány melletti emlékparkban ültetett fánál.

Itt magyar és spanyol nyelven is felolvasásra kerül majd Hamvas Béla: Fák című műve, amihez köszöntőt mond Stamler Ábel vallástudós, a Magyar Szemle szerkesztője, valamint Őexcellenciája Anunciada Fernández de Córdova y Alonso Viguera úrnő, Spanyolország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

Március 21-én, azaz szombaton délelőtt 10 órakor aztán tovább folytatódik a megemlékezés egy nagy sétával a Koloska-völgybe, méghozzá a Hamvas-hárshoz, lévén itt található az a fa, mely Hamvas Béla Fák című esszéjét is megihlette.

Az emlékünnepet aztán 18 órakor a Kisfaludy Galériában a Holdalanap zenekar koncertje zárja, akik így szeretnénk tiszteletüket kifejezni a legendás magyar filozófus irányában. A koncerten több olyan dal is elhangzik, melyeket Hamvas munkái ihlették, ezáltal lesz szó a Majomkirály nyugati utazásáról, a Csodafiúszarvasról, a mennyei cápavadászatról, de még Lin-Csi Apátról is lesz dalolás.