Programok Siófok közelében: Hárman a padon színházi előadás

Ismét érdemes lehet a siófoki programok mellett egy röpke estére ellátogatni a közeli Veszprémbe, lévén július 12-én, hétfőn este 19 órától – majd ezt követően csütörtökig minden áldott este ismétléssel – színpadra kerül a Veszprémi Petőfi Színházban a Hárman a padon című előadás.

Ez a különleges komédia a Balázs Béla-díjas, Érdemes művész, Deák Krisztina rendezésében valósult meg, a főszerepben egy paddal, rajta három főbb szereplővel, nagyon jól ismert hazai arcokkal, akik nemcsak a színpadon, hanem a színpadon kívül is egy az élet által megérlelt gyümölccsé váltak.

Ebben a korban már marad idő arra, hogy a padon elmerengve ráncos bölcsességekről beszéljenek, a három szépkorú így megszólal az öregségről, a szerelemről, az utolsó nagy lázadásról, a fellángolásról és a reményről. Minderről talán utoljára, talán legvégül, bár ezt senki sem tudhatja.

Azt sem, hogy ebben a korban, ebben a helyzetben még van remény, még van esély az újrakezdésre, még azelőtt, hogy végleg lezáródna minden. Merthogy egyszer lezáródik majd az élet nagy szimfóniája. Kedvesen, ironikusan és nagy szeretettel, őseink emléke előtt tisztelegve.

Ezt a filozofikus magasságokig emelkedő művet három ismert színész adja elő, mindhárman Kossuth- és Jászai Mari díjasok, Érdemes művészek. Bocca Liberto szerepében Szilágyi Gábort találjuk, Lapaglia Luigiként Bálint András áll színpadra, Ambra szerepében pedig Oszvald Marikát találjuk.

Mellettük kisfiúként Nagy Hunor Zétény és Győry Zsombor kaptak szerepet, de közreműködik ügyelőként a Magyar Teátrum-díjas Szentmiklósi Ildikó, Nemes Bence, mint rendezőasszisztens, valamint Klózer Kitti, aki súgóként emeli majd az előadás fényét. Mellettük Litvai Nelli volt a dramaturg, a Jászai-díjas Szlávik István a díszlettervező, valamint a Kossuth- és Jászai-díjas Szakács Györgyi a jelmeztervező.