Programok Siófok közelében: Hattyúcskák tava online előadás

Hogy igazodjanak a kialakult helyzethez, a veszprémi Pannon Várszínház úgy határozott, hogy online előadásokat indít felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt, így a siófoki programok részeként lehetőségünk nyílik megtekinteni néhány nagyszerű művet.

A Téli Ünnepi Esték a Pannon Várszínházzal címre keresztelt eseménysorozat december 16. és január 3. között több előadást is közvetít majd, melyek online formában lesznek megtekinthetők ugyan, de jegykötelesek lesznek, így ha kíváncsiak vagyunk valamelyikre, csak váltsunk jegyet, és már élvezhetjük is a színházi élményt.

Az előadások között többféle művet is találhatunk, így például ott lesz a Hattyúcskák tava, mely a Hattyúk tava balett egyfajta gyermekváltozataként a balettirodalom egyik legszebb műveként az önfeláldozás és az örök szerelem sajátosságairól szól.

Mindezt a legkisebbek számára is érthető formában, a főszerepben a nagykorúságát éppen csak elérő királyfiról, akinek az első bálján feleséget kell választania, méghozzá hattyúvá varázsolt csodaszép királylányok közül, akik csak éjfélkor vethetik majd le tollas formájukat.

Csakhogy Odette, a fehér hattyú és a herceg szerelme tragikus fordulatot vesz, miután az eseményekbe beleavatkozik Rőtszakáll, a gonosz varázsló, aki saját lányának, Odíliának szerette volna a fiút.

Az ismert történet azonban nem marad tragikus végkifejlettel, éppen ellenkezőleg, a herceg megharcol a gonosszal, hogy legyőzze azt, és a szerelmesek elnyerjék méltó jutalmukat, azaz egymást.