Programok Siófok közelében: Hungarikum Fesztivál Balatonalmádiban

Idén már hagyományos formában kerül megrendezésre Balatonalmádiban a Hungarikum Fesztivál, amely július 22-től egészen augusztus 2-ig tart majd, és a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére minden napra tartogat egy kevéske érdekességet, hol kevesebbet, hol többet – főként a hétvégi elfoglaltságokra koncentrálva.

A Szent István sétányon ennek megfelelően egy hatalmas színpadon minden esete izgalmas és változatos programok várják majd a közönséget, ezáltal legyen szó kultúráról vagy szórakozásról, esetleg klasszikus magyar finomságokról, gasztronómiáról, népművészeti- és kézműves remekekről vagy éppen retro diszkóról – a Hungarikum Fesztiválon minden megtalálható lesz.

A programkínálatból való ízelítő gyanánt – a mindennapos gyerekprogramok mellett – július 22-én, pénteken este Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara nyitja meg az estét, majd a Balaton Method levetítését követően a Rertofon DJ Party zárja is azt. Július 23-án aztán fellép a Mézengúzok gyerekzenekar, majd Eperjesi Erika fellépését követően az elmúlt évtized legnagyobb slágerei várják a vendégeket. Másnap a gyerekprogramok után fellép a Trio Balkán Strings, míg július 25-én Török Ádám és a Mini lép színpadra Takáts Eszter és zenekara mellett.

Július 26-án Pély Barna zenekara érkezik Almádiba egy retró videó diszkó mellett, és míg szerdán a Cimbora együttes ad interaktív koncertet a Miria Musicians mellett, addig csütörtökön a Magyar Polgárok Népi Zenekara mellett Hungarikum kvíz játékon vehetnek részt az érkezők.

Július 29-én, pénteken aztán a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek előadása, majd szombaton többek között a DAL-MA Musical- és Zenés Színpad műsora szórakoztatja az érkezőket, vasárnap pedig a Pribojszki Mátyás Band fellépésének örülhetünk. Az esemény két zárónapja közül az elsőn, avagy hétfőn a Bóbita Band és a Bogdán Norbert Trió lép színpadra, kedden pedig az Országos Musical & Operett Kurzus operett műsora mellett megtörténik a Hungarikum Fesztivál ünnepélyes lezárása is.