Programok Siófok közelében: Ian Siegal koncert a Papírkutyában

Egy igazán különleges koncertélményben lehet részük azoknak, akik október 11-én, azaz hétfőn este 19 óra magasságában ellátogatnak a veszprémi Papírkutyába, hogy a siófoki programok mellett részesei lehessenek a legendás Ian Siegal fellépésének.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa részeként megvalósuló program egy közel kétórás fellépés lesz, aminek részeként Ian Siegal a több mint 25 éves pályafutása és a megannyi díja után tovább hirdeti saját küldetését, miszerint valódi dalokkal, valódi élőzenével lehet csak igazán szórakoztatni az embereket.

Nem véletlen, hogy Ian így gondolkodik, hiszen esetében a hatvanas-hetvenes évek legnagyobb brit blues-ikonjai nevezhetők az abszolút példaképnek. Szomorú ugyanakkor, hogy miközben a Classic Rock magazinban nemzeti kincsnek, a Mojóban az Egyesült Királyság egyik lenyűgöző dalszerzőjének a blues amerikai bibliájában pedig kimeríthetetlen tehetségnek nevezik, addig hazánkban nagyon kevesen ismerik a nevét.

Pedig Siegal a kortárs blues egyik legnagyobb alakja, aki élete során több mint 50 országba jutott már el és megannyi díjat zsebelt be magának, köztük olyanokat, mint a UK Blues Award kétszer, a British Blues Award tízszer (!), valamint az European Blues Award négyszer.

Noha szinte mindenhol blues előadóként ismerik és szeretik, valójában azonban egy olyan kortalan és határtalan művész ő, aki bátran tesz kirándulásokat kontinensek és korszakok között, miközben egyáltalán nem érdeklik az elvárások.

Előadása minden esetben intenzív, verejtékben úszó, szenvedélyes, de egyben mégis humoros, amihez rengeteg lázadás tartozik, valamint természetesen nagyszerű slide gitárjáték úgy, ahogyan azt csak Siegal tudja.