Programok Siófok közelében: III. Balatoni Bringa Farsang

A siófoki programok részeként ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy kipróbáljuk a koratavaszi kerékpáros kirándulás örömeit, lévén immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Balatoni Bringa Farsang, melyet eredetileg még a téli időszakban szerettek volna megrendezni a szervezők, de a járványhelyzet miatt erre nem kerülhetett sor.

Az elszánt bringások számára nagyon fontos, hogy ez egy kerékpáros túra és nem egy verseny, a cél tehát továbbra is az, hogy ne csak nyáron, hanem a téli, illetve esetünkben a tavaszi időszakban is felfedezhessék az emberek a Balaton szépségeit, hiszen a magyar tenger felfedezése és körbetekerése nem tekinthető évszakfüggő elfoglaltságnak.

A III. Balatoni Bringa Farsang ismét Balatonfüredről indul, konkrétan a Balaton Szabadidő és Konferencia Központnál lesz a gyülekező, ahová az érkezés is várható. A helyszínen a távolabbról érkezőket öltöző, WC és étterem várja, de akinek sok ideje van, akár még az uszodát és a szaunát is kipróbálhatja.

A túra a füredi indulást követően Tihany felé indul, ahonnan komppal Zamárdi, majd Siófok következik, a résztvevők pedig Balatonaliga, Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Alsóörs és Csopak érintésével érkezhetnek vissza Balatonfüredre.

Fontos, hogy a legtöbb településen melegedő és frissítőpontok várják a résztvevőket, így Siófokon, Balatonvilágoson, Balatonkenesén és Alsóörsön egyaránt.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!