Programok Siófok közelében: III. Kőröshegyi Levendulafesztivál

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kőröshegyi Levendulafesztivál, mely a Balaton fővárosának közelében csíphető el, így akár még a siófoki programok mellett is maradhat rá idő akár egy nagyobb gyalogos vagy kerékpáros kirándulás részeként.

A szüretre fókuszáló fesztivál június 14-én, azaz most vasárnap reggel 7:30-tól veszi kezdetét, és egészen este 20 óráig várja az érdeklődőket, akik közel 7 hektárnyi területen válogathatnak az aratható levendulabokrok között, mindezt festői környezetben, a kellemes lila virágok jellegzetes illatával kiegészülve.

A Balaton partjától mindössze 2 kilométerre található Kőröshegyen fekvő birtok nemcsak idilli tájat, hanem tisztaságot és szép rendezettséget sugároz, a csodálatos balatoni panoráma mellett szedhetik az érdeklődők a friss levendulát, méghozzá a helyszínen megvásárolható aratótáskába vagy kosárba, melyek többféle méretben kaphatók annak függvényében, hogy ki és mennyit szeretne szedni.

Természetesen nem kötelező levendulát szedni, ha csak megcsodálnánk a környéket, és milliónyi levendulavirág illatát szippantanánk magunkba, akkor elegendő lesz csak látogatói jegyet váltani ahhoz, hogy belépjünk a birtokra. Ha aratótáskát vásárolunk, akkor természetesen jegyet már nem kell váltanunk.

A birtokon kizárólag a kijelölt területeken szedhetnek majd levendulát az érkezők, de természetesen a birtok többi része is felfedezhető egy-egy rövid séta vagy fotózás kedvéért. A helyszínen metszőolló kölcsönzésére van lehetőség, használata pedig kötelező, hiszen a virágok tépése a bokrok sérüléséhez vezethet.

A már learatott levendulákból természetesen sátor alatt, árnyékban lehet komplett csokrokat kötni, amihez többféle csipke, madzag és szalag áll az érkezők rendelkezésére, akik természetesen palántákat is vásárolhatnak a birtokon.