Programok Siófok közelében: indítsuk kreatív kiállítással az új esztendőt

Amennyiben az újév első napjait egy-egy látványos és különleges kiállítás felkeresésével töltenénk, akkor a siófoki programok részeként közvetlenül nem, de a város közelében rengeteg tematikus elfoglaltságot találhatunk majd.

Ehhez elegendő lehet például ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol január 3-án nyitja meg kapuit az Agóra Veszprém Kulturális Központ keretein belül (Táborállás park 1.) a Szívvel-kézzel címet kapott kiállítás, aminek részeként kreatív alkotók munkái közül válogathatunk majd.

A január 17-ig tartó eseményt a MATASZ veszprémi szervezetének elnöke nyitja majd meg január 3-án, azaz most pénteken, aminek részeként Simon-Jójárt Sándor természetesen egy kapcsolódó beszédben vezeti majd fel a tárlatot, illetve mutatja be központi elemeit.

A 17:30 és 18:30 között megtartandó megnyitón verssel emeli az esemény színvonalát Erdődi Maya Aranytoll díjas költő, miközben a kiállítás védnökei a MATASZ és a VENŐKE lesznek, vagyis a minőség és a különlegesség garantáltan központi elemeket képviselnek majd.

A tárlaton helyi és környékbeli, főként amatőr kreatív művészek munkái kerülnek kiállításra, így Katica-Silk Törökné Kati, Demeter Ferencné, Albert Hedvig és Kapturné Bíró Anna műveit tekinthetik meg a látogatók.

A kérdéses művészektől kiállításra kerülnek majd különféle festett selymek, selyemképek, quilling technikával elkészített tárgyak, de lesznek horgolt álomfogók, papírból font kosarak, valamint vendégek köszöntését szolgáló szívek is. A tárlat az Agóra első és második emeleti társalgójában kerül megrendezésre.