Programok Siófok közelében: indul a 2022-es Veszprémi Utcazene Fesztivál

A korábbi évek hagyományainak megfelelően nemsokára útnak indul a 2022-es Veszprémi Utcazene Fesztivál, aminek részeként négy napon át ismét a zene kapja a főszerepet a városban, ha a siófoki programok mellett ellátogatunk a megyeszékhelyre.

A különleges fesztivál július 20. és július 23. között kerül megrendezésre, és csak úgy, mint a korábbi években, idén is komplett fesztiválvárossá alakítja át Veszprémet, sőt mi több, ezúttal nemcsak jó zenéket hallgathatunk, hanem jókat ehetünk is, hiszen a Food Truck Show lesz az esemény társrendezvénye.

Hogy milyen zenekarok szórakoztatnak majd minket az idén? Július 20-án, szerdán például a holland The Ragtime Rumours és a francia Rona Hartner & DJ Tagada szerepelnek a nagyszínpadon, a Hangvilla előtt pedig a szintén francia No Money Kids kapja a főszerepet, de lesz több kis színpad, ahol főként magyar, illetve néhány külhoni előadó áll majd a deszkákra.

Július 21-én, csütörtökön aztán az Óváros téri nagyszínpadon a Ferris & Sylvester együttes nyitja meg az estét az Egyesült Királyságból, hogy utánuk az Amerikából érkezett James Leg zárja ott a napot. Velük csaknem átfedésben az olasz Diana Lou és a portugál Moonshiners zenélnek majd a Nagyon Balaton nagyszínpadon.

Pénteken, azaz július 22-én aztán a Kijube lép majd színpadra elsőként az Óváros téren, hogy a brit Awkward Family Portraits zárja ott a napot, közben a Hangvilla előtti nagyszínpadon pedig a Ben Poole Trio lesz a nagy attrakció, akiket a The Allergies követ majd. Mindkét zenekar Nagy-Britanniából érkezik.

A fesztivál zárónapján, július 23-án, szombaton a The Allergies dupláz majd a VEB 2023 nagyszínpadon, hogy aztán az osztrák Marina & The Kats zárja a napot, miközben a Hangvillánál felállított Nagyon Balaton nagyszínpadon a Jan Terlouw Junior & The Nightclub nyitja a napot Hollandiából, illetve a Tanga Elektra Németországból.