Programok Siófok közelében: indul a Füredi Tavaszi Fesztivál

A korábbi évek gyakorlatainak megfelelően idén is megrendezésre kerül Balatonfüreden a szokványos Füredi Tavaszi Fesztivál, amelynek részeként újfent változatos programokra, koncertekre és igazi fesztiváli-, valamint vásári hangulatra számíthatnak majd a siófoki programok kedvelői.

A Füredi Tavaszi Fesztivál március 11-én, avagy most pénteken veszi kezdetét, és a korábbi évekhez hasonlóan több mint egy teljes héten át várja a szórakozásra vágyókat, miközben a szervezők szeretnék ezzel az eseménnyel megóvni a magyar kulturális szellemi örökséget, és bemutatni ezzel párhuzamosan a hazai népművészet sajátosságait.

A fesztivál idén is szeretne minden egyes korosztályt megszólítani, ennek megfelelően sokszínű programok és tartalmas időtöltés vár majd az érkezőkre, akik a szórakoztató események mellett természetesen március 15-én a márciusi ifjakról is megemlékezhetnek majd.

Füredi Tavaszi Fesztivál

Az egyhetes eseménysorozat alatt határozottan a március 15-i műsorok lesznek a leginkább meghatározóak, ennek megfelelően ünnepi események, fáklyás felvonulás és Sebestyén Márta népdalénekesnő műsora fogadja az érkezőket.

Természetesen azért a Füredi Tavaszi Fesztivál többi napján sem kell unatkozniuk az érkezőknek, ezáltal a különféle koncertek, színházi előadások és kiállítások mellett lesznek direkt gyermekeknek szóló bábjátékok, népi mulatságok, illetve többféle alkotóműhely is, amelyek során nem csak a kisebbek, hanem a nagyobbak, akár még a felnőttek is megtalálhatják számításaikat.

A fesztivál részeként kerül megrendezésre többek között a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában a Handel Messiás című műve, de a Katáng zenekar tavaszváró dalaiból is meghallgathatnak egy élő válogatást az érkezők.