Programok Siófok közelében: indul a Kaposvári Mézfesztivál

2016. szeptember 9. és szeptember 10. között kerül megrendezésre a Zselici Méhész Egyesület és a Zselici Méz Lovagrend szervezésében a régió egyik legnagyobb méhész- és méztalálkozójaként a Kaposvári Mézfesztivál immáron tizedik alkalommal, a város központjának tekinthető Kossuth téren.

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére a Balaton fővárosától alig néhány kilométerre található eseményen így a legkülönfélébb mézből készült ételek, termékek és különlegességek kerülnek kiállításra a különféle méhészeti eszközöktől kezdve a mézeskalácson és a viaszgyertyán át a propoliszos készítményekig bezárólag.

Az eseményen természetesen egy külön szakvásár mellett különféle gyerekprogramok, valamint különböző zenés- és táncos produkciók várnak ránk, amelyek szeptember 9-én, pénteken délután 14 órától veszik kezdetüket a Kaposvári Honvédzenekar ünnepi bevonulásával.

Ezt követően a nap folyamán fellépnek a Toldi Általános Iskola tanulói, Takács Amarilla tánccsoportja, a Munkácsy Mihály Gimnázium énekkara, a Bel Canto zenekar, a Roppantós táncegyüttes, majd a napot a Tea Five néven ismert retro rock együttes műsora zárja néhány örökbecsű rock slágerrel.

A programok aztán másnap reggel, avagy szeptember 10-én 9 órától folytatódnak a Kaposvári Fúvószenekar műsorával. 10 órakor aztán bevonulnak a Méz Lovagrendek a Mézkirálynővel, majd lesz köszöntő, mézlovag avatás, de a nap folyamán NDC táncbemutató, MC Pita Ramos zenés műsora, majd a Kaposvári Dalárda, a Fekete Tulipán Tánccsoport, a Kazsoki Margaréta Egyesület és a Kisgyaláni Egyesület Nőegyletének műsora.

Ezt követően fellép még az Eleven gyerekzenekar, majd a rajzpályázat eredményhirdetését követően az estét Meggyes Csaba énekes műsora, valamint a Texas Saff Együttes ünnepi előadása zárja.