Programok Siófok közelében: indul a XIV. Mesefesztivál!

A mesék kedvelőinek legnagyobb örömére idén már 14. alkalommal rendezik meg a siófoki programok szerelmeseinek nagy örömére a veszprémi Mesefesztivált, amire szeptember 22. és szeptember 24. között zajlik majd a VMK-ban, Benedek Elek születésnapjához kapcsolódóan.

A Mesefesztivál egy évek óta megrendezésre kerülő, hagyományos esemény Veszprémben, amely a Népmese Napja alkalmából, a hozzá közeleső hétvégén zajlik, rendszerint átfogó programkínálattal.

Ennek megfelelően a mesék és bábelőadások mellett óvodás és kisiskolás csoportok számára egyaránt játszóházak, előadások és gyerekkoncertek kerülnek megszervezésre, de megnyílik többek között a Mesebusz is, sőt a pedagógusokat fejlesztő drámapedagógiai és kézműves foglalkozások várják.Természetesen a Mesefesztivál központi eleme a mese lesz, amit profi mesélők vagy színjátszó csoportok adnak majd elő a rendezvénysorozat alkalmából.

Szeptember 22-én, pénteken délelőtt 9 és 12 órakor például A hajóskapitány mesél címmel interaktív foglalkozás vár a gyerekek Szántó Csaba kapitánnyal, aki a tengerek és óceánok, a tengeri medvék és kalózok birodalmába repíti el a lurkókat.

Szeptember 23-án, szombaton már két előadásra is számíthatnak a résztvevők, így 16 órakor a veszprémi Kabóca Bábszínháztól érkezik előbb Az öreg kisasszony autósmeséi című darab, majd 17:30-tól a budaörsi Latinovits Színház vendégjátékaként éjszakába nyúló meseolvasásra kerül sor.

A Mesefesztivál utolsó napján, avagy szeptember 24-én, vasárnap délelőtt 10 órakor ismét a veszprémi Kabóca Bábszínház lép színpadra a pécsi Bóbita Bábszínház vendégjátékával, hogy együtt előadják a Torzonborz visszatér című művet, amit Otfried Preussler azonos című regénye alapján Papp Melinda és Schneider Jankó írt bábszínpadra.