Programok Siófok közelében: indulnak a Balatonfüredi Borhetek

Idén sem maradnak a siófoki programokért rajongók Balatonfüredi Borhetek nélkül, a Balaton fővárosának közelében elhelyezkedő településen ugyanis 2016-ban is megrendezik ezt az immáron hagyományosnak tekinthető gasztronómiai ünnepséget, amelynek megnyitójára augusztus 6-án kerülhet sor, hogy utána augusztus 28-ig folyamatos szórakozásban részesüljenek a látogatók.

A Balatonfüredi Borhetek részeként idén is több héten át a Balaton felvidék legízletesebb és legjobb borkülönlegességeit kóstolhatjuk majd meg, főként a balatonfüredi és a csopaki borvidékre koncentrálva, amely a magyar tenger bortermelő vidékén belül is egy egészen különleges szerepet tölt be.

A boros gazdák csak úgy, mint az elmúlt néhány évben, úgy idén is a Tagore sétányon felállított, rendkívül hangulatot, tipikus balatoni hangulatot árasztó borsátraikban kínálják majd több héten keresztül a borhetekre érkező vendégeket, miközben a felállított Kisfaludy színpadon ünnepélyes műsorok, koncertek és a borlovagrend legújabb tagjainak avató ünnepségére is sor kerülhet.

Az augusztus 6-án, avagy most szombaton tartandó megnyitó egyébiránt délután fél 6-tól veszi kezdetét, méghozzá Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara által, akiket a Balatonfüred Néptánc Együttes és a Barátok Zenekar műsora követ majd. Ezt követi az ünnepélyes megnyitó fél 7-től, amelyen a helyi előkelőségek adnak át kitüntetéseket, okleveleket és felavatásra kerülnek a borlovagrend újabb tagjai is.

A nap folyamán este 8 órától lesz még táncház is, amelyen a Koloska Senior Néptáncegyüttes, a Balatonfüred Néptáncegyüttes és a Barátok zenekar működik közre, majd az estét a Senga Na Lenga feat. NappyG névre keresztelt amerikai-magyar koprodukció koncertje zárja, hogy aztán megkezdődhessenek a borhetek hagyományosabb napjai.