Programok Siófok közelében: irány Kőröshegy, ha te is friss tulipánt tennél az asztalodra

A tavasz sokak számára egyet jelent a friss virágok megjelenésével, a nárciszokkal, az ibolyákkal, az orgonákkal és a tulipánokkal. Amennyiben te is szeretnéd bevinni a tavaszt a saját otthonodba, akkor a siófoki programok részeként látogass el Kőröshegyre, ahol lehetőséged nyílik egy nagy csokor friss tulipánt szedni magadnak, mely garantáltan bearanyozza majd a mindennapjaidat.

A Siófok szomszédságában elhelyezkedő Kőröshegyen ugyanis újra meghirdeti Tulipánszüretét a Kőröshegyi Levendulás, így aki lemaradt volna a korábbi kezdeményezésről, vagy az előző évi nagy virágszedésről, az április 15-én délelőtt 9 és 10 óra között pótolhatja lemaradását.

A szervezők csak erre az alkalomra megnyitják Levendulás Ajándékboltjukat is, így akinek nem elég egy nagy csokor tulipán, az bátran válogathat a levendulás különlegességek között. Illatosítók, szépségápolási kellékek, ízletes finomságok – minden megtalálható lesz itt, sőt mi több, a virágos kertben mindenki saját kezűleg, a szabad ég alatt köthet magának virágcsokrot.

Ez vonatkozik a tulipánszedésre is, ezáltal az érkezőket megfelelő távolságtartásra kérik a szervezők, ha pedig ez megvalósul, akkor garantálható, hogy mindenki teljesen biztonságosan tud majd virágot szedni magának úgy, hogy esetleg a másik biztonságát veszélybe sodorná.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a tavalyi évben történt összefogásnak köszönhetően idén áprilisban közel 260 ezer tulipán bontja majd szirmait Kőröshegyen, tehát mindenki bátran válogathat majd a Balaton déli partján szárba szökkent tavaszi szépségek közül.