Programok Siófok közelében: írótanfolyam kezdőknek

Ha mindig is szerettünk volna megismerkedni az írás tudományával, ezáltal úgy írni, mint a legjobb újságírók vagy a legnagyobb írók, akkor itt a remek alkalom, hogy a siófoki programok mellett megtanuljuk mindezt, méghozzá a Magyar Íróképzők eseményének részeként.

A szervezők ugyanis kifejezetten kezdők számára hirdettek írótanfolyamot a veszprémi Hotel Historia Malomkertben. Bár az esemény a kezdőknek szólt, valójában azonban a résztvevők egy jelentős része nem feltétlenül az íróvá válás útját kutatja, már nem teljesen amatőrként érkezik, inkább csak azt szeretné elsajátítani, hogy miként lehet feszesebben, szebben írni.

A tanfolyamra ennek megfelelően megannyi blogger, sőt szakírók és újságírók is érkeznek, de nagyon gyakori, hogy olyanok érdeklődnek, akik a könyvek, az irodalom szerelmesei, netán csak saját novelláikhoz, verseikhez keresnek elég tudásanyagot, illetve hátteret.

Bármelyik csoporthoz is tartozunk, itt lehetőségünk nyílik majd elsajátítani az első lépéseket, azokat a szakmai alapokat, melyek segítenek abban, hogy sokkal magabiztosabban tudjunk írni. Teljesen mindegy, hogy egy regényt, egy novellát akarunk írni, vagy újságíróként a szakmai fejlődés a célunk, itt mindent megtudhatunk a stilisztikai és a nyelvhelyességi szabályokról, melyeket munka közben be kell tartanunk.

A helyszínen ráadásul megismerhetjük az írás, a betűvetés egy egészen új szintjét, az írás logikáját, lélektanát és konkrét folyamatát, de hallhatunk olyan tulajdonságokról is, mint például a terápiás, az üzleti vagy az ismeretterjesztő célzatú írás.