Programok Siófok közelében: IV. Summer Race IronDog kutyaverseny

Igazán különleges, főként az állatbarátok és kutyatulajdonosok számára megálmodott esemény részeseivé válhatnak azok, akik a siófoki programok mellett ellátogatnak a hétvégén a Balaton fővárosának közelében fekvő Polgárdiban.

A kérdéses településen ugyanis idén már negyedik alkalommal rendezik meg április 18-án, azaz most szombaton a Summer Race IronDog névre keresztelt kutyaversenyt a helyi Ace Dog Sportcentrumban, mely a kérdéses helységen belül az Avia benzinkút közelében található meg.

A Kecskés László bíró és Szabó György segédletével tető alá hozott kutyaverseny lényege, hogy a résztvevő négylábúak minden tekintetben kutyabarát és biztonságos keretek között tudják megmutatni erejüket, ezáltal több versenyszám, illetve rendkívül szigorú szabályok várnak a kutyákra és a gazdikra egyaránt, méghozzá természetesen értékes jutalmak társaságában.

Aki a kutyás versenyek mellett inkább valami nyugodtabb kikapcsolódásra vágyik, ezáltal szívesen hódolna versenyszinten a horgászat örömeinek, az április 19-től csatlakozhat a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa eseménysorozatához, mely nemcsak az ország, hanem a Balaton nagy múltra visszatekintő horgásztörténetének legnagyobb nemzetközi bojlis horgászversenye lesz.

A nemzetközi megmérettetésre számos országból érkeznek bojlis módszerrel horgászók, akik lehetőséget kapnak arra, hogy saját tudásuk, felszerelésük és taktikáik bemutatása mellett megismerkedjenek a Balatonnal, mint horgászvízzel, mely nagyon sok ember számára rengeteg kihívást tartogat. A horgászverseny várhatóan április 25-ig tart!

FIGYELEM: a rendezvények a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmaradnak!