Programok Siófok közelében: járványhelyzet idején is nyitva a Liliomkert piac!

Dacára a koronavírus-járványnak, a szervezők úgy döntöttek, hogy továbbra is megtartják a Liliomkert termelői piacot Káptalantótiban, mely a siófoki programok mellett nemcsak egy szép kis kirándulás lehet még így télen is, de mindemellett garantáltan egy igazi feltöltődés mind lelkileg, mind testileg.

A szervezők szerint ugyanis a háztáji termelői élelem rendkívül fontos, sőt alighanem a legfontosabb így télen, illetve egy ilyen járvány idején, hiszen az otthon termett zöldségek és gyümölcsök, valamint a belőlük készült finomságok vitamintartalma lényegesen magasabb, mint a legtöbb boltban megvásárolható terményé.

A piacon való megjelenés teljesen önkéntes, maximálisan a vásárlók és az árusok döntése, senki sem kényszerít senkit arra, hogy elmenjen a Tündérkertbe, ahol elképesztően hangulatos körülmények között, gyakorlatilag a béke szigetén vásárolhat bárki a helyi és környékbeli termelőktől.

Természetesen szabályok itt is vannak! A szájmaszk használata például kötelező, de a helyszínen is vásárolható, sőt egy egyszerű sál vagy kendő szintén tökéletesen megteszi ebből a célból, a lényeg az, hogy az orröreg és a száj el legyenek takarva.

A piac minden vasárnap, így december 20-án is várja az érdeklődőket már reggel 7 órától, de 12 óra után is látogatható a Liliomkert, mert az életkori korlátozás a szabadtéri esemény ellenére érvényben van.

A helyszínen friss zöldségek, gyümölcsök, termelői finomságok, sajtok, lekvárok, gyümölcslevek, helyben sütött és készített ételek, péksütemények, de természetesen rengeteg csecsebecse, antikvár holmi és a karácsonyfa alá való ajándék is megtalálható.