Programok Siófok közelében: Jó versei teszik a poétát

Kifejezetten ritkaságszámba mennek a járvány kirobbanása óta a kulturális események, azonban a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik egy kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból, a bezártságból, hogy kielégítsük az irodalom és a kultúra iránti éhségünket.

A Sziveri Intézet – Irodalmi és Társadalomtudományi Kutatóközpont szervezésében megrendezésre kerülő Jó versei teszik a poétát címre keresztelt online eseményen azonban lehetőségünk nyílik arra, hogy ha csak közvetett formában is, de részeseivé váljunk egy magasztos beszélgetésnek, mely Kaffka Margitról és Kosztolányi Dezsőről szól majd.

Az online eseményen mindenki szabadon részt vehet majd, a veszprémi Pannon Egyetem MFTK 2020/21-es tanév tavaszi szemeszterének áprilisi programjaként megrendezésre kerülő eseményen pedig egészen új oldaláról ismerhetjük meg a két poétát, méghozzá két igencsak hozzáértő, szakavatott személy társaságában.

A beszélgetés vendége ugyanis Parádi Andrea lesz, aki muzeológusként, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeum tudományos titkáraként óriási rálátással rendelkezik mindkét költő életére, miközben az előadás házigazdája Arany Zsuzsanna lesz, aki irodalomtörténészként, a Pannon Egyetem MFTK egyetemi docenseként, illetve a Sziveri Intézet vezetőjeként egy egészen más szemszögből vizsgálja meg Kaffka és Kosztolányi munkásságát.

A program kizárólag online formában lesz követhető április 15-én, csütörtökön délután 17 órai kezdettel, méghozzá közelebbről meg nem határozott időtartamig bezárólag. Ha szeretnénk követni a beszélgetést, az élőben közvetített adást a Sziveri Intézet Facebook oldalán láthatjuk majd.