Programok Siófok közelében: Jókai Napok Balatonfüreden

Idén már 25. alkalommal rendezi meg Balatonfüred vezetése az egyik leghíresebb magyar írónk, Jókai Mór élete és munkássága előtt tisztelgő emlékeseményt. A Jókai Napok a siófoki programok részeként idén 2016. április 29-én kezdődnek meg hivatalosan – noha már egy nappal korábban is lesznek a témához köthető programok – és egészen május 1-jéig várja majd az irodalomkedvelő látogatókat.


A hagyományosnak tekinthető rendezvénysorozattal Balatonfüred idén is a magyar irodalom kiemelkedő alakjára, Jókai Mórra emlékezik majd, aki egykoron éppen a füredi villájában írta meg Aranyember című regényét. Az eseményen az irodalom mellett nagy szerepet kap majd a gasztronómia, a de városi séták, koncertek, előadások, sőt még csillagvizsgálás is lesz – mind-mind kizárólag az egykori nagy írónk szellemében és örökségében.

Csak úgy, mint a korábbi években, úgy a Jókai Napok idén is az író egykori villájában, az abból kialakított emlékházban, valamint a hozzá kapcsolódó nagyobbacska udvaron kerül megrendezésre. A fentiek mellett számíthatunk majd irodalmi estekre, könyvbemutatókra, kiállításokra, könyvvásárra, de még egy sajátos tárlatvezetés is vár az érkezőkre, hovatovább a szintén elmaradhatatlan Jókai bableves főző verseny is megrendezésre kerül.

A konkrétabb programok kapcsán az ünnepélyes megnyitó és a Jókai szobor megkoszorúzása után számíthatunk majd reformkori sétára, gálaestre, Cs. Nagy Ildikó zongoraművész koncertjére, a 14. Jókai napi kiskönyv bemutatójára, a Nyitettyű népzenei együttes, valamint a Balatonfüred néptáncegyüttes fellépésére, valamint a MASZK Bábszínház előadására is.

Ezen túlmenően a Jókai Napok alkalmából kerül aláírása a Vác és Balatonfüred 2016. évi kulturális együttműködésének tervezete is!