Programok Siófok közelében: Jyotsna Srikanth indiai hegedűművész Veszprémben

Újabb felvonásához érkezett a Találkozások Zenevárosban – a Hangvető koncertsorozata Veszprémben, aminek részeként március 30-án a siófoki programok mellett érdemes lesz megtekinteni a Mendelssohn Kamarazenekar és Jyotsna Srikanth indiai hegedűművész közös koncertjét.

Az előadás nemcsak korokon, hanem kultúrákon, sőt komplett műfajokon keresztül is igyekszik átívelni, ami kis túlzással megismételhetetlen és egyedi lesz, hiszen a Hangvető által felkért művészek mind egy olyan együttműködést hoznak létre, amiben a nyugati és az indiai klasszikus zene tökéletesen megfér a középkori és a kortárs muzsikákkal, sőt a ghánai és a magyar dallamokkal.

A koncertsorozat első állomásaként Jyotsna Srikanth hegedűművész és a Mendelssohn Kamarazenekar egy igazán különleges előadással kedveskedik majd a Hangvilla színpadán, ahol Kováts Péter, a zenekar vezetője és Weyer Balázs, az eseménysorozat megálmodója nyitják majd meg az estét.

Ők képviselik majd a hagyományos komolyzenét, hogy utánuk az indiai művésznőé legyen a főszerep, méghozzá a Raga Seasons részeként, ami a hat indiai és a négy európai évszak közötti párhuzamokat igyekszik átültetni a zene nyelvére.

Az érdeklődők a koncert után részt vehetnek egy közönségtalálkozón, ahol akár személyesen is találkozhatnak, beszélgethetnek és fotózkodhatnak az indiai hegedűművésszel.