Programok Siófok közelében: Kabóciádé Családi Fesztivál

Idén is megrendezésre kerül Veszprémben a Kabóciádé Családi Fesztivál, avagy a gyermekek és a családok egyik legnagyobb magyarországi fesztiválja, amelynek keretein belül játszóházak, kiállítások, előadások, nem mellesleg pedig sok-sok bábszínház várja majd a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A siófoki programok részeként megrendezésre kerülő Kabóciádé Családi Fesztivál idén június 11-én és 12-én tart majd a veszprémi Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren, ahol mindkét nap változatos események várják az érkezőket.

A fesztivál szombati kezdőnapján így a Bab Társulat előadásában Matyi, a ludas gólyalábas előadással indul az esemény, amit a nap folyamán olyan különlegességek követnek még, mint a Vitéz László bábjáték Pályi János előadásában, vagy a Szélkötő Kalamona a Bóbita Bábszínház produkciójában.

A délután folyamán aztán Csizmakoptató név alatt családi táncházzal és kézműves foglalkozással várja a családokat Vastag Richárd, Pappné Rácz Ildikó és a Kőris Zenekar, majd a Kabóca Bábszínház segítségével egy speciális bábkoncertre is sor kerül. Lesz továbbá mécses-készítés és egy speciális éjszakai kalandtúra is Űrséta a Föld nevű bolygón címmel, majd a napot egy interaktív mese zárja majd Szaszuma és a szél címmel.

A változatos események aztán június 12-én, vasárnap is folytatódnak, ezáltal 10 órakor előbb az Álomszövők című babaszínházi előadással indul a nap a Kabóca Bábszínház tolmácsolásában, akik később előadják még Az égigérő paszuly című klasszikust is. Lesz még továbbá a nap folyamán Bogárbál, a Makám együttes koncertjével, valamint Fabók Mancsi Bábszínházának jóvoltából

A székely menyecske meg az ördög című előadására is sor kerül, hogy a napra a fesztiválzáró ceremónia előtt A rézerdő lakói névre keresztelt zenés pantomim előadás rakjon pontot.