Programok Siófok közelében: Kaposfest

Idén már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposfest névre keresztelt zenei rendezvénysorozat Kaposváron, amelyre augusztus 13-tól kezdődően augusztus 19-ig kerül sor olyan művészeti vezetők gondoskodásával, mint Baráti Kristóf hegedűművész, és Várdai István csellóművész, akik a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére újabb nívós fellépőket csődítettek össze a megyeszékhelyre.

A teljes nevén Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválként ismert rendezvénysorozat részeként az idei évben 14 klasszikus zenei koncertet tekinthetnek meg az érdeklődők, de a komolyzenei előadásokon túl idén ingyenes könnyűzenei fellépőkkel is számolhatnak a helyszínre érkezők.

A Kaposfest évek óta óriási sikernek örvend, ezáltal minden esztendőben több mint 50 magyar és külföldi művész lép fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán. A két művészeti vezető koncertje mellett így az idei évben a látogatók hallhatják és láthatják majd a kortárs komolyzene legnagyobb alakjait, ezáltal Eduard Wulfsont, Valeríj Szokolovot, Olli Mustonent, Kirill Troussovot, Farkas Gábort, Szűcs Mátét, Kousay Mahdit, Frankl Pétert és Julien Quentint.

A szervezőség idén is nagy figyelmet fordított arra, hogy a fiatalabb korosztállyal is megkedveltesse a komolyzenét, ennek érdekében a diákigazolványt felmutatók egyetlen jegy áráért beszerezhetnek maguknak egy olyan Kaposfest párnát, amivel aztán mind a 14 betervezett klasszikus zenei koncertet szabadon megtekinthetik.

Mindemellett a rendezvény megálmodói idén is arra törekedtek, hogy ne csak a klasszikus zenei palettáról, hanem a könnyűzenei színtérről is felvonultassanak néhány ismert előadót, ezáltal többek között különféle jazz zenekarokat is megtekinthetünk a helyszínen, sőt mi több ifj. Sárközi Lajos és zenekara fellépését is megtekinthetik minden este a Kapos Hotelben.