Programok Siófok közelében: Kaposvári Farsang és Dorottya Napok

Amennyiben a különleges siófoki programok jegyében szeretnénk a Balaton fővárosának közelében tartalmas kikapcsolódást találni magunknak, érdemes ellátogatni Kaposvárra, ahol 2016. február 5-e és február 7-e között kerül megrendezésre a Kaposvári Farsang és Dorottya Napok névre keresztelt mulatozás.

A tavasz közeledtével Kaposvár sem szeretne kimaradni a téltemető és tavaszváró mulatságokból, ennek köszönhetően a város idén már hagyományos formában rendezi meg a Dorottya Farsangi Napok névre is hallgató eseményt, méghozzá a Dorottya névnaphoz legközelebb eső hétvégén.

Csak úgy, mint a korábbi években, Kaposvár az esemény hatására egy kicsit átalakul és megváltozik, mondhatni színesebbé válik annak érdekében, hogy a lakosok és az érkező látogatók önfeledten tudják átadni maguknak a farsangi mulatságoknak.

A programok összeállításában és az eseményen fellépők névsorának összeállításában természetesen óriási szerepet játszott, hogy a város igencsak gazdag és tartalmas művészeti örökséggel, valamint jelentős néphagyományokkal rendelkezik.

Ennek megfelelően a Dorottya Napok alkalmából számtalan színes produkció, néptánc csoportok és énekkarok fellépései, színházi előadások, valamint természetesen jelmezes felvonulás és kavalkád is kíséri az eseményt, méghozzá a már szintén hagyományosnak nevezhető Együd Árpád Művelődési Központ farsangi bálja mellett, amely garantáltan hagyományőrző formában garantálja a hamisítatlan szórakozást.

A karnevál idején a belvárosban – főként a Kossuth téren – népművészeti vásárra is sor kerül, ahol a helyiek igazi kézművesek remekeit vásárolhatják meg maguknak, de természetesen az ízletes ételekből és italokból sem lesz majd hiány.