Programok Siófok közelében: Kaposvári Kolbásztöltő Fesztivál

A finom ízek és a kulináris élvezetek kedvelőiként a siófoki programok rajongóinak érdemes lesz az előttünk álló hétvégén ellátogatni a Balaton fővárosába, ahol idén is megrendezik – immáron hagyományos formában – a Kaposvári Kolbásztöltő Fesztivált.

A 2016. február 13-án, avagy az előttünk álló szombaton megrendezésre kerülő esemény egy igazi kulináris különlegességnek ígérkezik, amelynek részeként kis túlzással a magyar disznóvágási hagyományok kerülnek felidézésre, aminek így a tél végén különösen nagy apropója is van, hiszen a falusi lakosság korábban ebben az időszakban vágta le az egész évben nevelgetett malacot annak érdekében, hogy egész évben legyen friss hús, valamint hurka, kolbász és szalonna.

Az idén már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Kaposvári Kolbásztöltő Fesztivál ugyan a disznóvágás élményével nem tud majd szolgálni az egybegyűltek számára, ellenben a legfrissebb disznóvágási ételekkel és finomságokkal annál inkább.

A fesztivál középpontjában ugyanis az ízletesebbnél-ízletesebb kolbászok állnak, amelyek jelentős többségét vagy már készen, megfüstölve vagy megpenészesedve hoznak el az eseményre, vagy amint a program neve is mutatja, a helyszínen töltenek, sütnek vagy főznek meg, és tesznek kóstolhatóvá vagy megvásárolhatóvá az érkezők számára.

A rendezvény idején természetesen kolbásztöltő versenyek, bor- és pálinkakóstolók, ezen túlmenően pedig élőzene, ezáltal báli hangulat uralja majd a délelőtt folyamán lezajló eseményt, amelyre a kaposvári Nagypiacon kerül sor, és természetesen csak úgy, mint a korábbi években, bárki számára ingyenesen látogatható lesz.