Programok Siófok közelében: karácsonyfa állítás a Balatonban

Évek óta meghatározó esemény a Balaton partján, így részben a siófoki programokhoz is hozzákapcsolható a magyar tengerben történő karácsonyfa állítás, ami immáron hagyományos formában, december 24-én, azaz Szenteste napján valósulhat meg.

Erre idén már tizedik alkalommal kerül sor, egészen pontosan a szigligeti strandon, ahol újfent fürdőruhára vetkőznek majd az érdeklődők – illetve azok, akik vannak olyan merészek, hogy megmártózzanak a rendkívül hideg Balatonban –, hogy december 24-én a Balatonban is felállításra kerüljön a karácsonyfa.

Az esemény a jól megszokott ütemterv szerint valósul majd meg, ezáltal egy már feldíszített karácsonyfát visznek be a szervezők a Balatonba, hogy azt elhelyezzék a szigligeti strandon elhelyezett tartóban, majd azt onnan 2021. január 1-jén, a szokásos újévi csobbanás alkalmából szedik majd ki az akkori érkezők.

Ennek apropójából december 24-én, a délelőtti órákban igazi karácsonyi hangulat uralkodik majd a szigligeti strandon, ahol ezúttal nem a lángosszag és nem a fürdőző gyerekek zsivaja lesz a mérvadó, noha a kisgyermekes családoknak köszönhetően vélhetően így is garantált lesz a jó kedv.

Ennek megfelelően lesznek karácsonyi dalok, sok-sok éneklés, a gyerekeket és a felnőtteket pedig egyaránt meleg teával és ajándékokkal várják a szervezők, mint ahogyan azt már megszokhatták az egy évtizedes hagyomány során, de természetesen más elfoglaltság is vár majd az érdeklődőkre.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!