Programok Siófok közelében: Katonadalok az első világháborúból

A siófoki programok mellett érdemes lesz 2016. február 18-án, avagy most csütörtökön ellátogatnunk a Balaton fővárosához közeli Veszprémbe, azon belül is a Petőfi Színházba, ahol az említett eseményen este 18 órától egy igazán különleges lemezbemutató koncertre kerülhet sor.

A Katona dalok az első világháborúból című eseményt Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a veszprémi Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság, valamint a Veszprémi Tiszti Kaszinó Hagyományőrző Egyesület szervezte annak érdekében, hogy emléket állítsanak az első világháborúban elesett magyar hősök számára néhány újra elővett és felvett egykori katonadal segítségével.

A koncerten több nívós fellépő is megtalálható lesz, így Veszprém Helyőrség katonái mellett a Magyar Honvédség Légierő Zenekarának veszprémi részlege (Karmester: Katona János alezredes) mellett a Veszprémi Petőfi Színház művészei (Oberfrank Pál és Halas Adelaida) is nótáznak egyet az egykori világégésben született dalokból válogatva.

Az este során szintén színpadra áll mégVeszprém Város Vegyeskarának férfikara (Karvezető: Erdélyi Ágnes), valamint a Táborállás Daloskör (Művészeti vezető: Dr. Bojnécz Gábor), miközben az estén közreműködik még Kriuppa-Jakab Éva (ének) és Kákói Bernadett (citera) is.

A rendhagyó eseményen Porga Gyula polgármester, és Szűcs József ezredes mondanak köszöntőt, és ezzel a bevezetővel kívánják felidézni az első világháborúban elhunyt magyar hősök emlékét, illetve megfelelő felvezetést biztosítani a katonadalok számára, amelyek visszaidézik az egybegyűltek előtt a történelem egyik legsötétebb időszakát.