Programok Siófok közelében: Keménykalap és krumpliorr színházi előadás

A Keménykalap és krumpliorr sokunk számára egyet jelent a magyar ifjúsági filmek alfájával és ómegájával, most azonban elérkezett az alkalom, hogy a siófoki programok részeként megismerhessük ennek a legendás alkotásnak a színpadra vitt változatát.

Mindezt ráadásul Oberfrank Pál Jászai-díjas Érdemes művész rendezésében, aki egy zenés ifjúsági előadást, egy cirkusszal egybekötött mesejátékot tervezett a színpadra, méghozzá nagyszerű szereplőkkel, 1 óra 40 perces műsoridővel, október 29-én, este 18 órai kezdettel, a veszprémi Petőfi Színházban.

Aki nem ismerné, a Keménykalap és krumpliorr egy igazán klasszikus magyar ifjúsági film, melyben elindul a vakáció, csakhogy van egy kis gond, a főszereplő jóbarátja nagyon beteg és az egész nyári szünetet a négy fal között kell töltenie. Hogy miként vidítsuk fel ebben a helyzetben?

Természetesen egy cirkuszi előadással, amit öt jó barát és az egész közösség együttes erővel hoz össze, olyan mára legendássá érett szereplőkkel, mint Bagaméri, aki a fagylaltját maga méri, vagy Lópici Gáspár, az utca hírmondója.

Bár a mű hűséges a filmhez, azért természetesen vannak benne kilengések, méghozzá olyan izgalmas kalandok társaságában, mint a teknőslopás, egy csipetnyi nyomozás, de persze Bagaméri ármánykodásai sem maradnak ki a sorból, a főszerepben azonban mindvégig a Hörömpő Cirkusz lesz.

Az előadás során olyan ismert színészeket és színésznőket láthatunk az egyes szerepekben, mint Kőrösi Csaba, Keresztes Gábor, Kulcsár-Székely Attila, Nyirkó István, Magyar Vazul, Keller Márton, Máté P. Gábor, Módri Györgyi és még sokan mások. A mű díszleteit és jelmezeit Libor Katalin készítette, zenei vezetője pedig Farsang-Törös Krisztina volt.