Programok Siófok közelében: kézimunka- és festménykiállítás Veszprémben

Amennyiben szeretjük a tartalmas tárlatokat, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet átugrani decemberben a közeli Veszprémbe, ahol az Eötvös Károly Megyei Könyvtár több különleges eseménnyel is szolgál az érdeklődők számára – bizonyos esetekben most utoljára.

Példának okáért december 23-ig, azaz csütörtökig marad megtekinthető a könyvtár falai között az adventi kézmunka kiállítás, mely időszaki tárlatként már november végén elindult, azonban most utoljára tudjuk majd megtekinteni a Március 15. úton megtalálható könyvtárban.

Az időszaki tárlat érdekessége, hogy a kiállítás anyaga a helyi és környékbeli nyugdíjas klubok tagjainak munkáiból lett összeállítva, ennek megfelelően sok esetben nem is annyira a tökéletesség, mint inkább az adott hangulat, egyfajta múltidézés jellemzi a kiállított darabokat.

Aki szívesebben nézegetne festményeket, szintén az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban még december 31-ig megtekintheti az eredetileg december elején megnyílt A természet szépsége ecsetvonásokkal című tárlatot, melynek középpontjába Kecső Irén amatőr festő munkái kerültek.

A művész elmondása szerint a kiállított képek a saját lelkének tükrei pontosan úgy, ahogyan ő látja őket, illetve ahogyan ő le tudja festeni őket. Azt nem tudja, hogy mi a festészet, soha nem tanulta, csak érzi és örül az alkotási folyamatnak, így amikor elmondása szerint megérzi a festőszerek édeskés, semmivel sem összehasonlítható illatát, csak átjárja egy különös érzés, megszűnik a külvilág, és lefesti az üres vászonra életének egyik pillanatát.

Mindkét kiállítást a jelenleg hatályban lévő járványügyi szabályok betartásával lehet meglátogatni, a fertőtlenítő és a maszk használata pedig kötelező.