Programok Siófok közelében: Kisfaludy Színházi Fesztivál Balatonfüreden

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére idén is lesz Kisfaludy Színházi Fesztivál Balatonfüreden, amelynek részeként 2016. június 30-tól július 5-ig bezárólag, tehát hat napon keresztül a legjobb fővárosi produkciók garantálnak kellemes nyár esti szórakozást a színház szerelmeseinek.

Az eseménysorozat megnyitójára június 30-án, 17 órakor kerül sor a Kisfaludy Galériában, méghozzá Praznovszky Mihály irodalomtörténész által, akinek előadását követően fél 6-tól a Rádiószínház lép színpdara, hogy előadja Kisfaludy Károly: A kérők című három felvonásos vígjátékát 1812-ből.

Július 1-jén aztán a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös előadására kerülhet majd sor, méghozzá este 8 óra magasságában a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Az Aranytó című darab Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár, és felesége, Ethel drámai történetét meséli el mélyen szántó, filozófiai gondolatokkal, humorral, a hasonló címmel Hollywoodban már sikert aratott mozifilm alapján.

Július 2-án aztán előbb a gyerekeké lesz a főszerep, akik 17 órától A hétpróba című aktív mesejátékot élhetik majd át a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, 19 órától pedig a Vaszary teraszon Shakespeare-kori muzsikával készülődik a Sforzato Rézfúvós Kvartett a közönség számára.

Július 3-án a 18 órai Kisfaludy Sándor szobor megkoszorúzását követően 20 órakor a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban Mozart: Figaro házassága című operának egy keresztmetszetét tekintetik meg a nézők, míg július 4-én, este 20 órakor az Anna Grand Hotelben a Telefondoktor című egyszemélyes bohózat előadására kerülhet majd sor.

Július 5-én, avagy a fesztivál utolsó napján aztán a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda koprodukciójában megvalósuló Egyasszony című Péterfy-Novák Éba színpadi előadását tekinthetik meg, amelyben egy anyának és beteg lányának szomorú történetét élhetik meg az Anna Grand Hotelbe érkezők.