Programok Siófok közelében: komolyzenei koncert A természet festménye címmel

A komolyzenei koncertek kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a Balaton fővárosának közelében fekvő Veszprémbe, ahol a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi téren egy kapcsolódó előadás várja az érdeklődőket.

Minderre május 5-én, kedden este 19 órai kezdettel kerül majd sor a Mendelssohn Kamarazenekar szervezésében, akik A természet festménye címmel két igazán örökzöld klasszikus zenei művet tárnak a hallgatóság elé, így meghallgathatjuk majd Mozart B-dúr zongoraversenyét, valamint Schönberg: A megdicsőült éj című alkotását is.

Az esemény részeként a Mendelssohn Kamarazenekar mellett Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész is közreműködik majd, méghozzá Kováts Péter Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész vezetésével.

Kvízzel, vetélkedővel és nyereményekkel várja az érdeklődőket május 5-én este 19 órától a siófoki Lógó Üveg Kultkocsma, ahol egy igazi klasszikus, a brit mintára megrendezésre kerülő kocsmakvíz várja az érdeklődőket – maximum ötfős csapatok társaságában, így érdemes lehet végre összeszedni a baráti kört.

A kérdések között találhatunk majd az általános műveltséget érintő darabokat, de zenés, filmes ismereteket és logikai képességeket igénylőket egyaránt, miközben lehetőségünk nyílik egy csipetnyi időutazásra is a nyolcvanas és a kilencvenes évekbe, hiszen a kérdések többsége oda vezethető majd vissza, mindezt kellemes iszogatás, szórakozás és jó társaság mellett.

A győztes csapat ráadásul nemcsak sok tapasztalattal és jó kedvvel gyarapodhat, de még értékes ajándékkal is!

FIGYELEM: a komolyzenei koncert a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!