Programok Siófok közelében: Könyv-Bor-Jazz Fesztivált

Idén is visszatért az élet és a nyüzsgés a magyar tengerhez, mégpedig olyannyira, hogy június 17. és június 19. között ismét megrendezhetik Balatonfüreden az ilyenkor szokásos Könyv-Bor-Jazz Fesztivált, mely több helyszínen kecsegtet majd a legkülönfélébb programokkal, így író-olvasó beszélgetésekkel, borkóstolókkal és koncertekkel is az érdeklődők számára.

Az esemény június 17-én, már csütörtökön elindul, így délelőtt 10 órakor a Lipták Gábor Városi Könyvtárban afrikai ritmusokra űzhető zenés-táncos mese várja a legkisebbeket Danny Bain előadásában, majd 19 órától a Parker Jazz Club kerül a főszerepbe a Kisfaludy Galériában, hogy a napot a Juhász Gábor Trio koncertje zárja.

Június 18-án, pénteken aztán egész napos esemény várja az érdeklődőket a galéria kertjében. 10 órától gyerekműsor, aztán 16 órától borbemutató, majd Perpetuum koncert, Sebestyén Patrik Quartet feat Orbay Lilla koncert, végül pedig 22 órától Nunk Bay Starship koncert várható.

Napközben persze más helyszíneken is lesznek érdekességek 16 órától könyvbemutató vár ránk a Figula Borteraszon, képes történetmesélés a galériában, sőt életmű beszélgetés Darvasi Lászlóval a Líra szabadtéri olvasószobornál.

Június 19-én ismét a galéria kertjében lesznek a fő attrakciók, így Jazzterlánc gyermekkoncerttel indítunk 14 órától, majd játszóház, borkóstoló, napközben séták, este pedig Trio á la Kodály, Valami swing és Egry János Jr. Quinte koncert várja az érdeklődőket, de más helyszíneken is érdemes lesz szétnézni könyvbemutatók és egyebek után.