Programok Siófok közelében: Kukamese zenés mesejáték Veszprémben

Szeretnénk egy igazán hasznos eseményre vinni gyermekünket még az év utolsó napjaiban, ami ráadásul szórakoztatja is őt? Ebben az esetben érdemes lehet a siófoki programok mellett ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol a Petőfi Színházban egy különleges zenés mesejáték várja a legkisebbeket.

A december 30-án, délután 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő esemény a Kukamese című zenés mesejáték lesz Tóth Géza rendezésében, mely közel sem olyan kuka a mondanivaló tekintetében, mint ahogyan arra a cím utal, éppen ellenkezőleg, ez az 50 perces előadás nagyon hasznos lesz a legkisebbek számára.

A történet főszereplője Fém Feri, Papír Oszkár, Üvegénia, Barnaüveg Balambér, Poli Eszter és Komposztanyó, akik kivétel nélkül Hulladéksziget birodalmának lakói, és egy igazán varázslatos történetet mutatnak be a legkisebbek számára, a főszerepben az újrahasznosítás, a hulladékgazdálkodás fontosságával.

Nehéz témának hangzik látatlanban, ugyanakkor a mű maximálisan gyermekbarát formában tálalja mindezt. Hiszen minden egyes szereplő az újrahasznosítást várja, csakhogy egy ellenséges birodalomból Veszélyes Valértől megszökik Elemér és Hipollónia, méghozzá azért, hogy bosszút állhassanak számüzetésükért.

Izgalmas kalandok sokasága vár a szereplőkre, azonban végül kiderül, hogy ebben a káoszban egyedül Zöldhajú, a természet tündére tud rendet tenni, hogy aztán minden szereplő azzá válhasson, amivé hulladékként szeretett volna. Humor, tanulság, rengeteg fontos példamutatás és gyakorlati lehetőségek egész tárháza vár itt ránk, illetve a gyerekekre, méghozzá a színház varázsával.