Programok Siófok közelében: különleges filmvetítés a Francia Klubban

A francia kultúrát és filmművészetet kedvelő siófoki programok szerelmesei egy igazán különleges eseményen vehetnek részt 2016. április 7-én, csütörtökön este 17 órától, a veszprémi Francia Klubban, ahol egy igazán rendhagyó filmvetítésre kerül sor.

Az esemény a klub szokásos helyszínén, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár régi épületének Kisfaludy Termében kerül megrendezésre, ahol a Válás francia módra című filmet nézhetik meg a látogatók, méghozzá természetesen francia nyelven és magyar felirattal.

A közel 80 perces, 2014-ben forgatott francia-olasz vígjáték egy fiatal házaspár, Ariane és Nino történetét meséli el nekünk, akik a kapcsolatuk tekintetében nemrégiben zátonyra futottak, így a nő bejelenti, hogy válni szeretne.

A dolog hátterében egy másik férfi áll, egy jól ismert karmester, aki már az esküvőt is felajánlotta a nőnek, valamint azt, hogy később elviszi Amerikába. Olaszországban azonban a válás korántsem olyan egyszerű, mint a világ többi részén, így egy ügymenet akár három évig is eltart, ezáltal Ariane azt javasolja párjának, hogy ugorjanak át a szomszédos Franciaországba, ahol alig pár nap alatt a végére érhetnek az egésznek.

A leendő férj vonakodva és egy feltétellel belemegy az ajánlatba: azt kéri párjától, hogy ha már Párizsban járnak, még a válás előtt bepótolják korábban elszalasztott nászútjukat, amit éppen oda terveztek, de soha nem volt rá idejük. Természetesen Nino a háttérben más egyebet is forral, így a történetben egymást érik majd a meglepetések.

A film rendezője és forgatókönyvírója Dorothée Sebbagh volt, akinek Fanny Chesnel segített a nagyszerű és szövevényes sztori megírásában, míg a szereplők között olyan ismert francia színészeket találunk, mint Géraldine Nakache vagy Kim Rossi Stuart.