Programok Siófok közelében: Kulturális Örökség Napjai 2018

A siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére idén is megrendezésre kerülnek Veszprémben a Kulturális Örökség Napjai, így az előttünk álló hétvégén, azaz szeptember 15-én és szeptember 16-án egy sor változatos esemény vár majd ránk a megyeszékhelyen.

Szombaton 10 és 12 óra között megtekinthetővé válik például a Tejfalussy-házban a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, melyhez kapcsolódva magyar és angol nyelvű épületvezetés indul. Ugyanitt, ugyanebben az időben különféle előadások is várhatók, így például Boldog Gizella királynéról, a veszprémi székesegyház alapítójáról, az 1867-es kiegyezésről és koronázásról, de lesz speciális tárlatvezetés is, melynek részeként a tábori lelkészetet, a katonai kórházakat és az orvoslást ismerhetjük meg az első világháború tükrében.

Az esemény jelen lesz a Dubniczay-palotában is, így szombaton és vasárnap délelőtt 10 és délután 18 óra között lesz egy különleges kiállítás megnyitó, de vasárnap egy speciális tárlatvezetésre is sor kerülhet a Teguláriumban.

Ezen felül a Kulturális Örökség Napjai alkalmából érdemes lesz felkeresni az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat, de a Gizella-kápolnát is, ahol szombaton speciális épületvezetésre kerül sor, míg a Modern Képtárban a Vass László Gyűjteményt tekinthetik meg az érdeklődők. Speciális kulturális programokra kerül majd sor szombaton és vasárnap is a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban, ahol speciális gyógynövénytúra mellett előadások, gyermekprogramok, kiállítások, kézműves foglalkozások, sőt még filmvetítés is vár majd ránk. Ezen felül ingyenes nyitvatartással fogadja a hétvégén az érdeklődőket a Szent György kápolna, a Szent Imre piarista és helyőrségi templom, a Laczkó Dezső Múzeum és a Tűztorony is.