Programok Siófok közelében: LIKE-I. Nemzetközi Partnertalálkozó

A jelenlegi járványhelyzetből alighanem az óvodások azok, akik talán a legkevesebbet érzik, hiszen intézményeik rendszerint üzemelnek, a korlátozások zöme őket egyáltalán nem érinti, de azért így is rengeteg nagyszerű dolog van, amiből sajnálatos módon kimaradnak, de a siófoki programok részeként most egy kis segítséget kapunk abban, hogy mivel tehetjük jobbá a mindennapjaikat.

Merthogy bár a járvány talán már nem marad sokáig itt velünk, amíg igen, addig nagy szükség van az olyan kezdeményezésekre, mint a LIKE-I. Nemzetközi Partnertalálkozó, mely az Erasmus+ kezdeményezéshez kötődve egy online és teljesen ingyenes megoldás lett a Csetényi Csicsergő Óvoda közbenjárásával, akik február 19-én, pénteken szeretnék tető alá hozni a kérdéses találkozót.

Ennek a célja a testi és lelki feltöltődésen felül az innovatív és kreatív együttműködés, miközben a projekt fókuszpontjában nemcsak a gyermekek, hanem a családok és a pedagógusok is állnak.

A kérdéses konferencia segít abban, hogy a gondozók miként tudnak segíteni ebben a helyzetben a gyermekeken, hiszen a lelki egészség ezekben az időkben rendkívül lényeges, és ezt a témakört a szülők és a pedagógusok szemével egyaránt fontos lesz megvizsgálni.

Ezen felül természetesen az online konferencia során a partnerintézmények, ha csak közvetett formában is, de jobban megismerhetik majd egymást, a szervezők pedig szeretnének segítséget nyújtani a mindennapokban a gyermekeknek, szakemberként pedig a szülőknek abban, hogy lelkileg egészségesen keveredjenek ki ebből a helyzetből.

Ezen felül az esemény célja még a pedagógusok kompetenciájának erősítése, a módszertani megújulás és persze a nemzeti együttműködés erősítése. Az esemény regisztrációhoz kötött, ellenben IDE kattintva bárki csatlakozhat!