Programok Siófok közelében: Lords of the Organ III koncert Veszprémben

Amennyiben kedveljük a klasszikus orgonakoncerteket, és szívesen részesei lennénk egy ilyen eseménynek, akkor a siófoki programok mellett látogassunk el Veszprémbe május 15-én, azaz most pénteken, ahol Lords of the Organ III címmel Rákász Gergely várja majd az érdeklődőket.

A Lords of the Organ programsorozat az orgonakoncertek műfajának legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásait tárja majd elénk immáron harmadik alkalommal. Ennek megfelelően nem maradhatnak ki a sorból az olyan klasszikus szerzők, mint Bach, aki az orgonaművek egyik nagymestere volt, de az ismert és kevésbé ismert kortárs művek átirataiból sem lesz hiány.

Ennek köszönhetően a koncertsorozat egyszerre nyújt nekünk klasszikus zenei élményeket, egészen friss hatásokat, miközben természetesen a hangszerek egyik koronázatlan királyával is lehetőségünk nyílik páratlanul közeli kapcsolatba kerülni.

A műsorsorozat idei tagja ráadásul teljesen kétrétegű lett. Ennek részeként először Bach és Vivaldi segítségével utazhatunk egyet a múltba, így míg Vivaldi segítségével az olasz jómodor és fennköltség hatásait ismerhetjük meg, addig Bach esetében az intellektuális, tipikusan germán precízség jellemzi majd, így kettejük kitűnő alapot nyújtanak az előadásnak.

Mivel idén van Berlioz és Gustav Holst évfordulója is, ezért őket is megidézi majd Rákász Gergely egy-egy mű erejéig, ezáltal Berlioz esetében megtapasztalhatjuk a hős szerelmes bosszúállását hűtlen szerelmén, míg Holst esetében egyenesen az űrben, a Jupiterig tehetünk majd egy átfogó kirándulást, így a hozzáértőknek lehetőségük nyílik meghallani, hogy honnan is eredeztethetők olyan ismert filmzenék, mint a Star Wars vagy a Gladiátor dallamai.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad! Új időpontja 2020. december 8!