Programok Siófok közelében: Madarak és fák napja

Amennyiben kedveljük a természetközpontú családi elfoglaltságokat, és a siófoki programok mellett szívesen ellátogatunk a Balaton fővárosának közelében fekvő Veszprémbe, akkor érdemes lehet május 5-én, azaz most szombaton délelőtt 10 órától meglátogatni az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Cholnoky lakótelepen megtalálható épületét.

A Veszprém, Rózsa utca 48-as szám alatt megtalálható épületben ugyanis egy vidám kis családi kikapcsolódás várja az érkezőket délelőtt 10 órától a Madarak és fák napja alkalmából, méghozzá természetesen a névhez kapcsolódó elfoglaltságokkal. Ennek megfelelően délelőtt 10 és 12 óra között garantált kikapcsolódást biztosítanak a szervezők a legkisebbek számára, akiknek lehetőségük nyílik majd részt venni egy alapos kézműves foglalkozáson, de hallgathatnak mesét, sőt mi több, színezgethetnek és festegethetnek is, mindezt a természet szépsége előtt tisztelegve.

Miközben az apróságokat a szakavatott tanárok és programfelelősök foglalják le, délelőtt 11 és 12 óra között Tiszttartó Dávid diakónus érkezik a könyvtárba annak érdekében, hogy a felnőttek se unatkozzanak.

Az egyórás előadás Naphimnusz és teremtésvédelem címmel egy gondolatindító beszélgetés és eszmecsere lesz kifejezetten felnőttek számára. Természetesen a délutáni órák sem maradnak eseménytelenül, ezáltal ebéd után közvetlenül a gyermekek tánctanításon vehetnek részt, így különböző népek egyszerű és játékos körtáncait sajátíthatják el, majd ezt követően kicsik és nagyok egyaránt lehetőséget kapnak arra, hogy könyvet és egyebeket kölcsönözzenek a könyvtárból.

Ez azért lesz ekkor már csak formaság, mert a rendezvényen való részvétel könyvtári regisztrációhoz kötött, ezáltal amennyiben ingyen és gyorsan regisztráljuk magunkat, ekkor már szabadon válogathatunk az intézmény kínálatából.