Programok Siófok közelében: Magyar Nyelv Hete Balatonfüreden

Egy nagyon átfogó és szerteágazó eseménysorozat részesei lehetnek azok, akik a siófoki programok mellett ellátogatnak a Balaton fővárosának közelében fekvő Balatonfüredre, ahol az előttünk álló napokban a Magyar Nyelv Hete névre keresztelt eseménysorozat vár ránk.

Ennek apropójából érdemes lesz felkeresni Balatonfüreden a Vaszary Galériát és a Jókai Emlékházat is, lévén ez a két helyszín központi szerepet kaphat majd a kérdéses eseménysorozat részeként, így november 6. és november 15. között garantáltan minden nap találunk valami elfoglaltságot magunknak.

Sőt mi több, ha a kérdéses helyszíneken nem is, ott lesz még a Kisfaludy Színpad, ahol november 6-án, pénteken délután 17 órakor például Szabó Balázs és bandája szórakoztatja a nagyérdeműt, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a koncert közben Égszínkék melegital választékkal melegítsék fel magukat az esetleges hideg időben, de a koncert alatt máglyagyújtás is színesíti majd az előadást.

November 7-én, azaz szombaton aztán tovább folytatódnak az események! A Kisfaludy Galériában például délelőtt 11 óra magasságában a Kaláka együttes ad majd fergeteges gyerekkoncertet a tőlük megszokott stílusban, hogy a picik elfelejthessék egy kicsit az elmúlt hónapok megpróbáltatásait.

Majd 17 órakor érdemes lesz a Jókai Emlékház felé venni az irányt, ahol Jókaiék kemencéje címmel egy rendhagyó tárlatvezetés veszi kezdetét, ahol a Jókai család konyháját járhatjuk körül Zeliska Orsolya, egy füredi péklány társaságában, aminek hála még süteménykóstoló is várja majd az érdeklődőket.