Programok Siófok közelében: Magyar Világ 1938–1940 kiállítás

Újabb különleges és egyben korlátozott ideig megtekinthető kiállítás nyílt Veszprémben, egészen pontosan a Laczkó Dezső Múzeumban, ahol a siófoki programok kedvelői még idén júniusig megtekinthetik a Magyar Világ 1938-1940 című tárlatot, mely azok számára is nosztalgiát okozhat, akik még nem éltek azokban az években.

A kiállítás ugyanis egy igazi időutazásnak tekinthető, aminek részeként egy mára elfeledett világot fedezhetünk fel magunknak, méghozzá a második világháború előtti Magyarországgal a főszerepben, az igazi boldog békeidőket felölelő, de változóban lévő államról, ahol minden változóban volt.

Nyolcvan évvel ezelőtt ugyanis valóban jelentős változások mentek végbe hazánkban. A második világháborút megelőzendő a trianoni revíziók békés területi megoldásokkal úgy tűnt, hogy felszámolhatók lesznek, azonban az európai események, a Harmadik Birodalom közelsége, valamint az újabb háború kirobbanása mindent megváltoztatott.

A kiállítás legfontosabb célja, hogy az említett korszakról mindent megtudhassunk mind a politikai, mind a társadalmi, illetve természetesen a művészetek vonatkozásában egyaránt. Ehhez ráadásul a tárlat összeállítói interaktív eszközöket vetettek be, sőt 20 tematikus részegységet állítottak össze, hogy így prezentálhassák, mit is kellett átélniük az egykori kor embereinek a harmincas évek Magyarországán.

A Magyar Világ 1938-1940 egyfajta vándorkiállításként érkezett Veszprémbe, hiszen korábban nagy sikerrel volt megtekinthető a Nemzeti Múzeumban, nyárig pedig a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum ad neki otthont.

FIGYELEM: a kiállítás a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében átmenetileg nem látogatható!