Programok Siófok közelében: Malmok, kolostorok és templomromok nyomában

Aki szeretne kimozdulni otthonról karácsony után, és a siófoki programok részeként, a Balaton fővárosának közelében elütni az idejét, az látogasson el nyugodtan a közeli Veszprémbe, ahol folyamatosan indulnak a tematikus séták, hogy az érdeklődők megismerhessék a környék történelmét és értékeit.

A tematikus kirándulások minden esetben idegenvezető társaságában zajlanak, aminek jóvoltából rengeteg hasznos információt, illetve tudást is magunkba szívhatunk, miközben egy nagyot sétálunk odakint, sőt mi több: mi dönthetjük el, hogy milyen témában szeretnénk ismeretanyagot szerezni.

Vannak például egészen modern séták, vannak kifejezetten történelmi témájúak, de nagyon sok zenei túrát is találhatunk. Aktuális ajánlónk inkább a múltba vezet vissza minket, hiszen a Malmok, kolostorok és templomromok nyomában esemény részeként ma már nem is létező épületek nyomában kalandozhatunk.

A 2,5 vagy akár 3,5 órás hosszúságra elnyújtható séta során lehetőségünk nyílik kirándulni egy nagyot Veszprém szűk és kanyargos utcácskáin, zegzugos városrészein, régi malmokhoz, hogy elképzeljük, milyen is volt az élet egykoron a középkorban, például egy akkori női zárdában, és miközben folyamatosan a csodaszép vár árnyéka kíséri a résztvevőket a híres Séd-patak partján.

A sétához két útvonal választható, a rövidebb az Óváros térről indul, majd a Szerelem-szigeten és a Margit-romokon át a Viaduktig tart, míg a másik a Fenyves utcától indul, és az említett módon halad, de a Viadukt után folytatódik a Veszprém-völgyig.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!