Programok Siófok közelében: mandulavirágzás Balatonakalin

Noha a vírushelyzet rengeteg mindent, főleg a siófoki programok zömét felülírta, azonban így is találhat magának elfoglaltságot az, aki a Balaton fővárosában akar kikapcsolódni egy kicsikét, ezáltal egy igazán különleges, egy évben garantáltan csak egyszer megtekinthető, abszolút lélekmelengető esemény vár ránk.

Ez nem más, mint a mandulavirágzás, mely idén március 26. és március 28. között lesz esedékes, illetve ezen a két napon biztos, hogy a Magyarországon kifejezetten csekély állományban megtalálható mandulafák teljes pompájukban tündökölnek majd, egy különleges helyen pedig lehetőségünk nyílik arra, hogy a saját szemünkkel gyönyörködjünk bennük.

Aki rendszeres látogatója volt az elmúlt években az Akali Bor Napja rendezvénysorozatnak, az bizonyára jól tudja, hogy az esemény egyik fénypontja minden évben a mandulavirágzás volt, hiszen a Fülei család, az ismert bortermelő dinasztia minden tavasszal örömmel látta vendégeit, hogy beavathassák őket ebbe a különleges eseménybe.

Sajnos idén a vírushelyzet miatt az Akali Bor Napja nem kerül megrendezésre, pontosabban nem úgy, ahogyan azt a korábbi években már megszokhatták az érdeklődők, de néhány program azért megtartásra kerül, így a mandulavirágzást is lehetőségünk nyílik megcsodálni a járványügyi szabályok betartása mellett.

Ennek megfelelően előzetes bejelentkezés után mi is ellátogathatunk borkedvelő barátaink oldalán a Fülei család pincészetéhez, ahol nyitott pince, borkorcsolya, valamint kiváló ÖKO borok várják az érdeklődőket.