Programok Siófok közelében: Mar Vicente Fény és Geometria kiállítása

Március 26-ig, avagy az előttünk álló hétvégéig marad megtekinthető Veszprémben Mar Vicente különleges Fény és Geometria kiállítása, amelyet a siófoki programok kedvelői tehát még néhány napig, vagy a hosszú hétvége egyik elfoglaltságaként megtekinthetnek a Csikász Galériában, a Vár u. 17-es szám alatt.

Mar Vicente egy ismert spanyol művész, aki 1979-ben született a galíciai Valadouro-ban, és miután tehetségét felismerték, 1999-től 2004-ig a világhírű Vigo Egyetem Képzőművészeti Karán folytatott tanulmányokat, majd ezt követően Bécsbe költözött, ahol mindmáig él és alkot, és olyan világhírű galériákkal dolgozik együtt, mint a klagenfurti Ritter, vagy a spanyol Trinta és Coll Blanc.

A festő egy igazán sajátos stílusban alkot, nagy hangsúlyt fordítva a fényjátékra és a geometriai alakzatokra, ezáltal a fény, a felületek, az egyes alkotások térbeli elhelyezkedése, az egymással való kölcsönhatásaik, tömegeik, vonásaikból fakadó tükröződéseik és egyebek egyaránt megmutatkoznak a sajátos műalkotásokon.

Mar Vicente

Munkásságának egyik legnagyobb sajátossága, mondhatni erőssége is, hogy minden egyes kompozíciót és beállítást különféle színekkel és fényekkel alapoz meg, ennek megfelelően alkotásai kellemes játékosságot generálnak a színek mozgatásával, azok tükröződésével, így például legyen szó az élénk tiszta színekről és fényhatásokról, az erős megvilágításról vagy a természetes fény megjelenéséről, amelyek keverésével minden esetben érdekes és izgalmas vizuális látványt hoz létre.

A vásznakon ennek megfelelően mindig megfigyelhető a színek vibrálása, azok egymásra gyakorolt hatása, ami Mar Vicente alkotásainak sajátosságait is megadja.