Programok Siófok közelében: még megtekinthető Lakner László és a Family Art kiállítása

A változatos és különleges kiállítások kedvelőinek nagy örömére a siófoki programok mellett érdemes lehet szeptember első hetében ellátogatni Veszprémbe, ahol több különleges tárlat várja a művészetek kedvelőit.

Elsőként például még mindig tart Lakner László kiállítása, mely a Vár utca 3-7. szám alatti Művészetek Házában várja az érdeklődőket. A kérdéses tárlatot Vass László műgyűjtő állította össze, aki nagy rajongója Lakner munkáinak, ami nem meglepő, hiszen a kortárs festő képes volt arra, hogy egyensúlyt teremtsen az egy- és a sokszínűség között.

Festői pályafutása éppen ezért polifonikus és polikróm oldalakra osztható, melyben a legkülönfélébb stílusok, felfogások és színek elegyednek egymással, ezáltal a realizmus mellett a figuráció ugyanúgy megtalálható munkái között. A kérdéses tárlat egészen október 27-ig marad megtekinthető az említett helyszínen, méghozzá naponta 10 és 18 óra között, kivéve vasárnap, amikor a galéria zárva tart.

Sokkal zárosabb határidő áll a rendelkezésére azoknak a művészkedvelőknek, akik a szintén a Művészetek Házában megrendezésre került Family Arty kiállítás megtekintésére vágynak, mely már július végén megnyílt az érdeklődők számára, azonban ezen a héten marad utoljára megcsodálható ebben a formájában.

A Művészetek Házán belül a Dubniczay palotában, illetve a Magtárban megtekinthető kiállítás egészen pontosan szombaton, szeptember 8-án nyitja meg a kapuit utoljára, a főszerepben olyan alkotók rendhagyó kortárs műveivel, mint ZÉES Zoltán Sándor (1943-2015), Szilágyi Lackó (1966-2007), Szilágyi “von Neuwirth” Zoé és Brush Ramones.