Programok Siófok közelében: megelevenedik Mosó Masa Mosodája

Aki a rendszerváltás előtt, illetve az azt követő években volt gyermek, annak bizonyára alaposan megdobban a szíve a Mosó Masa Mosodája címre keresztelt könyv hallatán, amelyet éppen emiatt a Kabóca Bábszínház egy kicsit átdolgozva és feldolgozva most megpróbál továbbadni az újabb generációk számára.

A siófoki programok kedvelői által a Kabóca Bábszínházban csak január folyamán kétszer is műsorra tűzik a kérdéses mese feldolgozását, így január 10-én és január 21-én is számíthatunk előadásra, méghozzá Sramó Gábor rendezésében, aki egy zenés bábjátékként álmodta meg az egykoron népszerű mesehős aktuális kalandját.

A Mosó Masa Mosodájában Sompolygó, a kedves kis rókalány varázslatos és egyben csodálatos történetét ismerhetjük meg, amelynek során a Kerek Erdőből indulva eljutott az Óperenciás tengeren és a Mesék Országútján át az Aranyvárosba, ahol tündérkirálynővé változott.

Sompolygó a varázslatos utazásnak minden részletéről beszámol majd az egybegyűltek számára, így hallhatunk arról, hogy miként találkozott a Járkáló Kastéllyal, különféle elvarázsolt manókkal vagy a feledékenységéről ismert Vicsor bácsival. Elmeséli azt is, hogy miként versenyzett Tóbiással, az óriással, és milyen kalandos úton jutott el oda, hogy vigyáznia kellett Csupacselre, a háromfejű sárkánykölyökre.

Akárcsak a Kabóca Bábszínház többi előadásában, úgy természetesen a Mosó Masa Mosodájában is egy interaktív szórakozásra számíthatnak az érkezők, ezáltal a történet felgöngyölítése során a közönség aktív részvétele és fantáziája is kiemelkedően fontos lesz abban, hogy a felfedezhessük Sompolygó kalandját.

Az előadásra január 10-én és február 21-én, délelőtt 10 órai kezdettel kerül sor a veszprémi Agórában.