Programok Siófok közelében: Méhes Csaba és a Brass in the Five koncert Veszprémben

A tánc kedvelőinek érdemes lehet szeptember első vasárnapján a siófoki programok mellett ellátogatniuk a közeli Veszprémbe, ahol Méhes Csaba és a Brass in the Five ad egy különleges koncertet a Pannon Várszínházban, méghozzá a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál eseményeként.

Az esemény várhatóan egy igazi Brass Cirkusznak ígérkezik, ahol minden a mozgásról, a látható zenéről, a mozdulatok hangjairól, az elzenélhető mozgásról, valamint a látható zenéről szól majd, ahol a zenészek a hangokkal, a pantomimesek a mozdulatokkal játszanak, hogy az élmény egészen különleges elegyet adhasson a nézők számára.

Merthogy ezzel a különleges háttérrel születik meg az igazi varázslat, aminek részeként a fellépők egy igazán különleges csodavilágba repítik el a gyermekeket, a nézőket, egy igazi varázscirkuszba, aminek részeként bűvészek, illuzionisták, bohócok, állatidomárok, kötéltáncosok, cirkuszi lovak és félelmetes tigrisek egyaránt várnak ránk.

Az esemény gyakorlatilag egy egyórás vidám kis játék, önfeledt móka és kacagás lesz, melynek középpontjába a vérpezsdítő brass muzsika kerül. Emiatt ajánlott 10 éves kor fölötti gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A produkció eredetileg a budapesti Új Színház által kiírt Kőfal című pályázat díjazottjaként jelent meg 2007-ben, majd 2008-ban a Budapest Fringe Fesztiválon már komoly díjat nyert, így a Gyerekzsűri Különdíj mellett a Szakmai Zsűri Nagydíját is hazavihette.

A művet előadja Méhes Csaba pantomimes, Monoki Attila és Simai László trombitások, Koppányi Béla harsonás, Soós Péter kürtös és Takács Tibor tubás.