Programok Siófok közelében: Mese- és Borutca fesztivál Veszprémben

A siófoki programok kedvelőinek érdemes lesz az előttünk álló hétvégén átruccanniuk a Balaton fővárosához közeli Veszprémbe, ahol egymástól függetlenül két különleges fesztivál is várja majd az érdeklődőket, így egy a kicsiknek, egy pedig a felnőtteknek.

2015. szeptember 17-től egészen szeptember 20-ig tart például a Mesefesztivál a Kabóca Bábszínház rendezésében, ami egy évadnyitó programsorozatként várja a gyermekeket, a szülőket és a mesekedvelő felnőtteket a Veszprémi Agorában.

A több mint másfél évtizede tartó fesztivál célja ezúttal is az, hogy a lehető legkülönfélébb módszerekkel elevenítse fel, illetve népszerűsítse is a mese, a mesemondás, valamint a mesehallgatás évszázados hagyományait, valamint a hozzá kapcsolódó közösségi élményeket is.

Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Vár utcában a veszprémi Borutca fesztivál, amelynek részeként kellemes zene, illetve a környék legfinomabb borai várják a siófoki programok kedvelőit.

A Borutca fesztiválon a vendégek körbekóstolhatják a környék összes borkülönlegességét, sőt mi több, vásárolhatnak is maguknak a kérdéses finomságokból, és amennyiben a nagy kóstolásban megéheztünk volna, sajátos gasztronómiai élményekkel is gyarapodhatunk majd a helyszínen.

Az aprócska faházakban idén is bemutatkozhatnak a környék kisebb-nagyobb pincészetei és borkülönlegességei, amelyek mellett természetesen pálinkából sem lesz hiány.

Ha mindez nem lenne elegendő, a kulináris élvezetek mellett laza koncertek biztosítják a legjobb hangulatot, így az érkezők dallamos jazz zenére hódolhatnak szenvedélyüknek, és kényeztethetik el ízlelőbimbóikat.