Programok Siófok közelében: Mesés Mikulás sapkás túra a Jókai kilátóba

Aki szeretne a friss levegőn tölteni egy kevés időt december első hétvégéjén, az a siófoki programok részeként jobb, ha ellátogat a közeli Balatonfüredre, ahol idén is megrendezésre kerül a Mesés Mikulás sapkás túra a Jókai kilátóba.

Minderre stílusosan december 6-án, azaz Mikulás napján, vasárnap délelőtt 10 óra 45 perckor kerül sor a Veszprémi Életjobbító Központ szervezésében, akik szeretnék kiszakítani egy kicsit az embereket a szürke hétköznapokból annak érdekében, hogy megtapasztalhassák Balatonfüred téli szépségeit, illetve erősíthessék egy kicsit az immunrendszerüket.

A túrán természetesen nem kötelező a Mikulás sapka, de nem lesz jó dolog kilógni a sorból, így érdemes lehet magunkkal vinni egy piros sapkát, legyen az akár teljesen egyszerű, akár valamilyen díszes vagy világítós változat, legalább a csoportkép erejéig vegyük fel – ezt kérik a szervezők.

Az úti cél nem lesz messze sem Siófoktól, sem Veszprémtől, de mégis az egész környéket beláthatjuk majd, hiszen a cél a balatonfüredi Koloskavölgy, azon belül is a Jókai kilátó, ahová az indulási ponttól számítva – ezt a szervezők a jelentkezőknek külön jelzik majd – nagyjából 8 kilométert sétálhatunk majd.

Mivel a túra során rengeteg olyan ösvényen kell keresztülhaladni, ahol nincs kiépített infrastruktúra, ezért a túracipő, de még inkább a meleg túrabakancs erősen ajánlott választás időjárástól függetlenül is, ezáltal az egyszerű sportcipővel érkezőknek lehet, hogy vissza kell fordulniuk.