Programok Siófok közelében: Mici néni két élete

Alkalmazkodva a kialakult járványhelyzethez, a veszprémi Pannon Várszínház úgy döntött, hogy online műsorrendre áll át, aminek részeként a siófoki programok kedvelői úgy élvezhetik az ismert intézmény legjobb előadásait, hogy közben ki sem mozdulnak otthonról.

Január 3-ig például még elérhető a Téli Ünnepi Esték a Pannon Várszínházzal kezdeményezés részeként a Mici néni két élete című előadás rögzített változata, mely Léner Péter rendezésében és Esztergályos Cecília zseniális alakításában valósulhatott meg.

Mici néni első ránézésre egy teljesen átlagos öregasszony, aki egyedül él, mindig zsémbes és morcot, fáradt, beteg és még a lakása is beázik, így nem véletlen, hogy folyamatosan partvissal üti a plafont, ha a szomszédok hangoskodnak egy kicsikét. Egy napon azonban óriási változás következik be az életében!

Orvosa tanácsára ugyanis beleegyezik abba, hogy eltartási szerződést köt egy fiatal, de gyermektelen házaspárral, Bokorékkal. A fiatalok egyik napról a másikra életet visznek az addig szürke lakásba, ami még közel sem minden, hiszen Mici néni életébe visszatér valaki, akire nem számított: Gál Alfréd!

Alfréd az idős asszony egykori udvarlója és hódolója volt, akinek közelségétől az idős hölgy egyszerre kivirul, így az orvos helyett inkább motorozni jár, gyógyszerek helyett pedig konyakmeggyel gyógyul, sőt már a bulizó fiatalok sem zavarják, hiszen ő maga is rendszeresen megfordul a közeli presszóban, ahol táncol egy nagyot.

Mici néninek tehát csakhamar kettős élete lesz, azonban rövidesen kiderül, hogy ez a kettősség nem folytatható huzamosabb ideig, elegendő hozzá egy váratlan defekt a motorral, valamint egy vízbe esett kalap.

A több mint 2 és fél órás előadást olyan zseniális színészek és színésznők előadásában ismerhetjük meg Esztergályos Cecília mellett, mint Bodrogi Gyula, Galambos Erzsi, Vándor Éva, Kovalik Ágnes, Zöld Csaba, Kocsis Judit vagy Háda János.