Programok Siófok közelében: Múzeumok őszi Fesztiválja

Bár szeptember vége óta tart, a siófoki programok részeként a Balaton fővárosának közelében csak most lesznek aktív események a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódóan, aminek részeként november közepéig változatos programok tömkelege várja a múzeumokba a környéken élőket, illetve az idelátogató turistákat.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja idei jelmondata: Építs hidat – Híd, ami összeköt! Ezzel a mottóval a szervezők a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István előtt szeretnének tisztelegni, hiszen idén volt 225 éve annak, hogy az egykori politikus megszületett, és mivel a Széchenyi család jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy egy egészséges kulturális élet alakuljon ki hazánkban, ezért nem véletlen, hogy a rendezvénysorozat idén neki szenteli tematikáját.

A rendezvény számtalan céllal rendelkezik, így Széchenyi gróf életének bemutatása mellett múzeumbaráti körök létrehozásának szorgalmazása, valamint korábban már működött múzeumi tevékenységek új tartalommal való megtöltése egyaránt szerepel az elérendők listáján.

A fesztivál kiemelt célcsoportjai közé leginkább az iskolások, a kisgyermekes családok és a pedagógusok tartoznak, akik tíz témakör közül válogathatnak számtalan célzott program közül. Sőt mi több, idén először az őszi szünet idején is várják az iskolásokat és a családokat a különféle érdekes rendezvények, múzeumi táborok és egyebek.

Az esemény országszerte várja a múzeumok és a történelem megszállottjait, ezáltal Siófok közelében 2016. október 14-én, pénteken lesz az első komolyabb rendezvény, méghozzá a veszprémi Laczkó Dezső múzeumban, ahol délután 17 órától Kérdések? és Válaszok! cím alatt merülhetünk el egy történelmi, tematikus előadásban és vetélkedőben.