Programok Siófok közelében: múzeumpedagógiai foglalkozás a szerelemről

A szerelem megismerésének, fogalmának és pszichológiájának megismerésére ad lehetőséget hamarosan egy különleges múzeumpedagógiai foglalkozás a veszprémi Művészetek Házában, ami külön öröm a siófoki programok kedvelőinek, a kérdéses megyeszékhely ugyanis alig néhány percnyi autóútra található a Balaton fővárosától.

A 2016. január 23-án, délután 14 órától induló eseményre gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak a szervezők, akik azt az állapotot igyekeznek bemutatni az egybegyűltek számára, amikor a szerelem állapotától az egész világot rózsaszínben látja az ember.

A múzeumpedagógiai foglalkozás keretein belül egy korábban készített foglalkozás során készített művek megvizsgálásával kereshetünk válaszokat arra vonatkozólag, hogy ki vagy mi iránt érezhetjük a szerelem semmivel sem összevethető érzését.

Természetesen nem kell aggódnia azoknak sem, akik korábban esetleg lemaradtak volna néhány foglalkozásról, esetleg éppen ez előzőről, amelyre az aktuális foglalkozás is felépül, a szervezők ugyanis igyekeznek majd úgy megtartani az előadást, hogy az mindenki számára érthető legyen.

Aki ellátogat a helyszínre, számtalan választ kaphat kérdéseire a szerelem kapcsán. A legkisebbek megérthetik a szerelem érzését, annak fontosságát és kivetülését, nem mellesleg pedig hatásait is, míg az idősebbek feldolgozhatják korábban elmúlt vagy elrontott szerelmeik emlékét, esetleg hasznos tanácsokat és tippeket kaphatnak arra vonatkozólag, hogy miként is keressék meg maguk mellé az igaz szerelmet.

Az eseményre Veszprémben, a Dubniczay palotában megtalálható Művészetek Házában kerül sor a Vár utca 29-es szám alatt.